Sommerferie 2005

Teltet blev i 2004 skiftet ud med en ny Camp-let Concorde. Nu var vi fri for at pumpe luftmadrasser op, og det var dejligt at komme lidt op over jorden, når man gik i seng.

Der blev også mere plads til bagage, og campinglivet blev noget lettere.

Vores destination var denne gang Alsace og byen Boofzheim, naboby til Rhinau, tæt på grænsen til Tyskland (Rhinen). Vi havde besøgt campingpladsen "Camping du Ried" året før og ville gerne tilbage til området. Det er en rigtig fin plads med både indendørs og udendørs pool, badesø m.m. En stor fordel er, at der lige ved indkørslen til pladsen ligger et stort supermarked "SuperU", så det er ikke nødvendigt at køre for at handle ind.

På vejen hjem rundede vi igen Metz for et par dage, og derefter fortsatte vi til Soltau i Tyskland for yderligere nogle dage. 

Det var et mærkeligt vejr det år! Vi forlod Boofzheim, fordi den meget trykkende varme ikke var til at holde ud, og sådan var det også den første dag i Metz. Derefter blev det både koldt, blæsende og meget regnfuldt.

Boofzheim

Denne gang havde vi valgt at køre hele turen gennem Tyskland og så krydse Rhinen ved Kappel. Overfarten til Rhinau er gratis, og der sejles i pendulfart. Turen tager vel ca. 5 minutter, så der er ikke toldfrit salg :-).

Lækker honningkage fra Camping du Ried


Camping du Ried besøges af mange danskere. Pladsen har er et stort antal mobilhome.

En del af pladserne er fakstisk pænt store, så man mærker ikke de mange besøgende.,Det er muligt at finde både sol og skyggeplads, hvis altså solen skinner.

Da vi checkede ud, fik vi et sødt honninghjerte af "campingfatter" og "mutter".

Vi "plejer" at aflægge Strasbourg et besøg, når vi er i området. Vi hygger os i denne spændende og flotte gamle by med masser af historie. 

Metz
Hjemturen går blandt andet over Metz, hvor vi vil bruge et par dage og få et gensyn med den flotte by.

Soltau

Efter vores besøg i Metz skulle vi være nogle dage i Soltau, Tyskland. Så ville det sidste stykke hjem ikke være så langt.

Vi havde håbet på bedre vejr, men desværre var det vådt, koldt og klamt. Vi måtte endda have el-varmeovn tændt.
Temperaturen var helt nede omkring 10 gr.!!
Det var en plads med god orden men lidt kedelig (kan selvfølgelig også skyldes vejret!). 
Forlystelsesparken Heide Park er lige i nærheden, men på grund af vejret sprang vi den over, men et hurtigt besøg på gågaden i Soltau blev det da til..

Det var faktisk rigtigt koldt og vådt de sidste dage i ferien, og livet i Camp-let ikke helt let, men hyggeligt.

Dinopark
Har man børn med på ferie, vil et besøg i Dinoparken (Nær Hannover) være et sikkert hit.
 
Der er rigtig mange Dino'er udstillet i hvad man mener er naturlig størrelse. Der er desuden fundet både skeletter og fodspor i området.
Der er også eksempler på nogle dyrs udvikling fra dinosauerne til de dyr, vi kender idag - bl.a. er der vist de første heste, nogle små søde fyre på ca. 40 cm.

Der er virkelig meget at se og se mere nedenfor:
Ferien slutter i meget ringe vejr i Tyskland, hjemturen gik fint.