Sommerferie 2007

Obernai

Året 2007 blev året hvor vi første gang stiftede bekendskab med Obernai, vores gode venner havde besøgt pladsen og talt veligt godt om både campingpladsen og byen.
Det eneste der skuffede fælt var vejret, det var godt nok ringe.
På turen hjem besluttede John (i sit eget hoved) at nu var det dælme tid til campingvogen igen, gad ikke mere være våd, kold og klam hele tiden.

Vores venner som havde anbefalet pladsen fik en overraskelse da de trillede ind på pladsen og vi var der.
Torvet i Obernai.
Det er et sted man bliver glad for og gerne anbefaler til andre, på vores lille vej med 18 ejendomme, har de 5 nu besøgt byen.
Nedenfor lidt billeder fra campingpladsen og byen. Dette var vores første besøg i Obernai, og vi var straks meget begejstret (pladsen var anbefalet af gode venner), vi finder både pladsen og byen meget hyggelig, desuden er der noget af det flinkeste personale vi har oplevet på en campingplads, kun overgået af Ulf og Tina på Enø.

Vi har efterfølgende været i Obernai et par gange og vi har stadigvæk det samme gode indtryk.

GrandBallon
I vorers daværende GPSer kunne der vælges smuk rute, det gjorde vi på en tur til GrandBallon og det var godt nok en smuk tur. Det meste af vejen er en gammel millitærvej som kun er åben om sommeren (der ryddes ikke sne om vinteren).
Hvis I er i området og har en Navigon (ved ikke om det virker på andre mærker), så prøv det selv.
Hanne og Pernille på GrandBallon.

Da vi var ved at forlade parkeringspladsen ved GrandBallon vælter det ind med forskellige Aston Martin, både nye og gamle. Det var en klub der var på tur, gad vide hvor meget sådan en karl på trække?.  

Både unge og gamle drenge skulle lige kikke lidt ind i bilerne - og dagdrømme. Ejerne var glade for at vise bilerne frem, kan jeg godt forstå :-).  

Natzweiler-Struthof

er et besøg værd, men sæt god tid af, det er meget svært at skynde sig her, reflektion og eftertanke fylder meget ved besøg her.
Det er ikke den største eller værste koncentrationslejr som tyskerne havde, men det gør det ikke bedre.

Det giver stof til megen eftertanke, når man ser at lejrkomandanten boede lige ved siden af lejreren, i en herskabsvilla. Iøvrigt sammen med kone og børn. Hvordan ville I have det med at nærmeste udsigt var fanger bag pigtråd?Gaskammeret ligger lidt væk fra lejren, man kan gå eller køre derned. Vi kunne kun se huset udefra, det var også nok.


Saint-Louis Arzviller

Et besøg til den store "båd-elevator" i Saint-Louis Arzviller, kan anbefales. Det er imponerende at se   hvordan de store skibe sænkes ned eller hæves op.