Sommerferien 2009

Så er vi igen på vej til det franske. Turen skulle gå over Koblenz i Tyskland, hvor vi ville være 4-5 dage. Af forskellige årsager gik det ikke helt sådan. Men vi kom da til området. Derefter gik turen til Metz i nordfrankrig, hvor vi endelig nåede at besøge Verdun. Efter en uge i Metz (udtales "Mess" blev vi belært om af de lokale) gik turen endnu engang til Obernai, hvor flere af vores vennepar også var.

Som sædvanlig kunne vi ikke klare en ferietur uden punktering. Den første morgen på campingpladsen ved Koblenz var campingvognens ene dæk fladt og så beskadiget at det ikke kunne lappes. Det betød besøg på tre dækcentre, før vi kunne købe to nye dæk, ØV. Men heldigt at det ikke skete, mens vi kørte.

Vi holdt desværre ved to store ulykker på den tyske autobahn, den første dag ved Hamburg (ca. 1 time) og dagen efter ved Koblenz (ca. 2,5 timer), så vores dækuheld var vist billigt sluppet.


Første stop på turen var på Südsee-Camp ved Soltau.  Her var der indrettet en ny transitplads, som var helt selvbetjent. 

Koblenz / Lahnstein

Vi havde planlagt at være nogle dage på campingpladsen i selve Koblenz, men alt var optaget. Det gjorde vist ikke så meget - pladsen så umiddelbart ikke så hyggelig ud. I stedet fandt vi så en plads ca. 10 km udenfor Koblenz.
Camping Wolfsmühle

i Lahnstein var en hyggelig plads lige ned til floden Lahn. Campingfatter var meget imødekomende, men desværre fik vi ikke set så meget af området - det var ren afslapning, bortset fra en dags ræs med at finde dæk

Nedenstående Billeder er Camping Wolfsmühle og omegn

Metz

Så gik turen til Metz. Det var 4-5 år siden vi sidst var der, og vi har kun besøgt byen nogle få dage ad gangen, så denne gang ville vi blive en uges tid.
Der skulle også være tid til et besøg i Verdun samt en dag i Marques Avenue

- et stort center med fabriksudsalg af mærkevarer. I samme område findes der mange andre mærkevarebutikker.

Metz er en stor, flot og meget gammel by, og denne gang fik vi gået lidt mere rundt i byen. På campingpladsen fik vi anbefalet (af en anden campist) at gå ned til et anlæg i parken ved floden (fredag, lørdag el. søndag ca. kl. 22.00) for at se et meget flot springvand med musik! Det var en fantastisk flot oplevelse. Se billeder nedenfor

Det flotte springvand i Metz, både med flotte farver og levende billeder midt ude i søen. Billeder og vand følger musikken. Besøget er gratis, og der er rigtig mange tilskuere, så kom i god tid. Showet varede ca. ½ time.

Verdun

Naturligvis er Verdun-området et besøg værd, men det er næsten ikke til at holde ud at tænke på de rædsler, som foregik der. Vi ved godt, at der er masser af mindesmærker for de to store krige, men i skovene omkring Verdun kan man stadigvæk se noget der minder om granathuller. Det virker stærkere end et stenmonumet.

Efter at have besøgt det store mindesmærke "Ossuaire de DOUAUMONT" besøgte vi "Memorial de Verdun". På vejen væk fra området så vi en vej der første ned til et fort "Fort de Vaux", det var et meget spændende besøg og der var information på dansk, det var rart :-).

I Ossuaire de DOUAMONT syntes vores datter på 18 år at det var trist at se alle navnene på dræbte soldater og ikke mindst deres alder, hvor har hun ret.


Obernai
Som sædvanligt, næsten, skulle vi lige en uge til Obernai, og igen ventede gode venner på os. Obernai er ved at blive et populært sted i vores omgangskreds, og der er også rigtig hyggeligt. Under opholdet denne gang nåede vi at besøge Ribeauville, noget vi har talt om før. Den meget hyggelige by er nok lidt for turist-præget for os, men hyggelig er den.


Ribeuville

Det var faktisk nok mest for storkene at vi besøgte Ribeauville, så det var godt at der var nogle hjemme!.  Byen er en af de mest populære for danske campister, der ofte besøger campingpladsenDet var så slut på dette års ferie, turen hjem gik fint og vi glæder os til at vende tilbage.